Агнешката супа на бай Данчо

09/10/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф681403923
"Знаете кой е бай Данчо, вижте сега с каква страхотна Агнешка супичка ще ви нагости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца583
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото. Сложете го в тенджера под налягане. Налейте вода, колкото да покрие месото, осолете и сложете на котлона.

Изчакайте да заври и ако е необходимо, отстранете пяната с помощта на решетъчна лъжица.

Затворете и варете половин час.

Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете. Извадете месото и изчакайте да изстине.

Обезкостете месото, като го накъсате на малки парчета.

В тенджера запържете зеленчуците, които предварително сте нарязали на дребно.

Добавете прецедения бульон. Сложете фидето, подправките, месото и варете на тих огън до готовност на фидето.

Направете застройката, като сложите в купичка киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбъркайте с тел.

Вземете един черпак от супата и го сложете при застройката. Разбъркайте добре.

Сложете втори черпак и така, докато температурите се изравнят. Излейте застройката при агнешката супа.

Върнете на котлона и изчакайте да заври.

Махнете от котлона и сервирайте агнешката супа на бай Данчо с люта чушка, чесън о оцет.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: