Парпаделе със синьо сирене и спанак

07/10/2019
Габриела
отГабриелаЧирак24295
"И сега се запитайте - как сте живели досега без да сте опитали това вълшебно вкусно парпаделе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • парпаделе - 1 опаковка
  • синьо сирене - 150 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • спанак - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата парпаделе варите според указанията на опаковката.

Прецеждате, след като се сварят, и измивате със студена вода и капвате към тях няколко капки зехтин, за да не се слепят.

Сосът със синьо сирене приготвяте в малка тенджера или тиган.

Като загреете готварската сметана, добавяте синьото сирене след това.

Разбърквате до разтопяване и образуване на сос.

Добавяте измития спанак и овкусявате със сол и черен пипер.

Готовия сос за паста сервирате със сварените парпаделе.

Много по-вкусно става, ако парпаделе ги готвите за няколко минути със соса, но в случая сервирах по този начин.

Може да поднесете парпаделе със синьо сирене и спанак и с настърган пармезан.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: