Нискокалорична безглутенова зеленчукова супа

08/10/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф99271059021
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 400 г бял
  • зеленчуков бульон - 1.5 - 2 л
  • лук - 1 средна глава жълт
  • чесън - 2 скилиди, пресован
  • картофи - 1 бр. средна големина
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 нарязана на жулиени
  • риган - 1 ч.л.
  • италиански подправки - 1/2 ч.л. сухи
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кокосово мляко - 100 мл или бадемово
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. прясно смляно
  • лют червен пипер - щипка
  • кайенски пипер - 1 - 2 щипки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • пеперончино - за поръска при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбока тенджера за котлон с дебело дъно.

Бобът се накисва от предната вечер. След това се сварява до пълното му омекване. Изплаква се под студена вода, отцежда се и се пресипва в тенджера.

Зеленчуците се почистват.

Към сварения боб се добавят наситнената глава лук, картофът на кубчета, морковът на кубчета, солта, трите вида пипери, сухите италианските подправки, мащерката, риган, дафинов лист, индийското орехче и зехтинът.

Налива се и зеленчуковият бульон, ако не се разполага с такъв, се долива вода и 2 кубчета зеленчуков бульон. Оставя се да заври на силен котлон, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 20 -25 мин.

Преди да се свали от котлона, се прибавя кокосовото мляко и кокосовото масло, разбърква се.

При поднасяне се добавя по избор малко пеперонино, придава невероятен вкус.

Нискокалоричната супа е напълно готова. На порция има само 150 ккал.

Тази безглутенова зеленчукова супа е напълно веганска. Аз не съм веган и няма да бъда, но съм приятно изненадана от прекрасния вкус и аромат на тази зеленчукова супа, заслужава си.

Източник: Healthier Steps, hello @healthiersteps.com

Ползвала към бадемово мляко.

Препечената филийка бял хляб, която добавям е само за снимката, тя не е подходяща за хора, които имат непоносимост към глутен.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: