Неделни мекици XXL

07/10/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф701403973
"Каквото и да ви казват, щом става дума за мекици, размерът ИМА значение "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 464
  • Преглеждания за месеца12463
  • Преглеждания за седмицата1660
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата бикарбонат в киселото мляко и оставете за няколко минути, за да се активира.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Добавете всички продукти в средата и замесете меко и нелепящо тесто.

Сложете го в голяма купа, завийте с памучна кърпа и оставете за 1-2 часа да втаса.

Загрейте тигана с олио.

Намажете ръцете с мазнина и режете големи парчета тесто.

Раздърпайте ги, но внимавайте да не станат много тънки мекиците.

Изпържете мекиците XXL от двете страни до златисто.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: