Чорба от агнешка главичка и дреболии

07/10/2019
Геновева
отГеновеваЧирак67115200
"Стане ли дума за вкусни чорби, тази от агнешка глава ни е фаворит - познат и обичан вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата185
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите и агнешката главичка се накисват за 1 час във вода, след това водата се излива и се налива нова.

Слага се на котлона и се сваряват дреболиите и главата в тенджера под налягане. След което ги прецеждаме и отделяме бульона.

Нарязваме дреболиите на дребно и отделяме месото от главичката.

В дълбока тенджера сипваме олио и като се сгорещи, запържваме лука и нарязаните дреболии и месо от главичката.

Запържваме за 2 минути, след което добавяме моркова и чушката и запържваме още за 1 минута.

Добавяме прецедения бульон и при нужда и допълваме с вода и оставяме агнешката супа да заври.

След като заври, добавяме измития и почистен ориз и варим за още 10-15 минути.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и пресен магданоз.

След като поизстине малко агнешката чорба, я застройваме с едно яйце.

Да ви е сладко с тази чорба от агнешка главичка и дреболии! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: