Сом в гювеч

07/10/2019
Румяна Сакалийска
отРумяна СакалийскаНовак11991471
"Перфектният начин за приготвяне на сом е в гювеч - на бавен огън и с много мерак "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на парчета, овкусяваме я със сол, черен пипер и сока от един лимон, така я оставяме да престои един час.

Нарязваме лука на филии и го запържваме в олиото, прибавяме нарязаните чушки и запържваме и тях. Овкусяваме със сол, червен и черен пипер и изсипваме в гювеч.

Отгоре нареждаме сом, предварително овалян в галета, покриваме с нарязани на кръгчета домати и след това кръгчета лимони.

Печем сома в гювеч на фурна, загрята на 170 градуса, за около 60 минути или докато всички съставки се сготвят добре. При поднасяне на ястието поръсваме с магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: