Лазаня Неаполитана

06/10/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф701403973
"И ако трябва да си изберем една-единствена любима лазаня, то тази Неаполитана е нашия фаворит "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата205
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на дребни парчета. Загрейте зехтина в малка тенджера. Сложете зеленчуците и запържете, докато омекнат. Добавете доматите и подправките. Намалете котлона и варете на бавен огън до сгъстяване на този сос за лазаня.

Направете Бешамел, като разтопите краве масло. Сложете брашното и запържете до златисто. Налейте млякото на тънка струйка, като бъркате, без да спирате с тел. Сложете подправките и варете до желаната гъстота.

Накиснете кори за лазаня за 5 минути в гореща вода. В тавичка сложете малко от бешамела. Наредете ред кори за лазаня. Сложете малко от сос Неаполитана, моцарела, Бешамел, кори за лазаня... и така до изчерпване на количеството, като завършите с корите за лазаня.

Изсипете останалия Бешамел отгоре, поръсете с моцарела и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност така приготвената лазаня Неаполитана.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: