Ньоки на фурна в сос от горгонзола и манатарки

04/10/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак218312241
"Аромат и вкус, които ще ви пленят от пръв поглед - ето затова казват, че готвенето е любов "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете нарязана на ситно скилидка чесън, щипка магданоз и нарязаните на малки парченца манатарки. Запържете за кратко.

Добавете горгонзолата, излейте прясното мляко и гответе соса докато сиренето се разтопи. Отдръпнете съда от котлона.

В тенджера с кипяща подсолена вода пуснете ньоките. Когато започнат да изплуват на повърхноста ги извадете с решетъчна лъжица. Сложете ги в купа, налейте струйка зехтин и объркайте добре.

Прехвърлете ньоките в тавичка. Полейте със соса.

Разтръскайте тавичката, за да се овкусят добре, и поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието в предварително загрята на 200 грaдуса фурна до приятен загар!

Много вкусно ястие, препоръчвам да опитате!

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: