Панирана риба със сос тартар

03/10/2019
Румяна Сакалийска
отРумяна СакалийскаНовак11991471
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме подготвеното филе от хек на ивици с широчина около 2 см. Овкусяваме с черен пипер, сол на вкус и заливаме с изцедения лимонов сок, разбъркваме и оставяме да престои около 30 минути.

За панировката отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с бирата, добавяме брашното и разбъркваме, докато се получи средно гъста смес.

Разбиваме белтъците на твърд сняг, смесваме с биреното тесто и овкусяваме със сол. Потапяме всяко парче от рибата в панировката и изпържваме в загрято олио, изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят добре.

Сос тартар приготвяме по следния начин: изстискваме добре киселите краставички от маринатата и ги нарязваме на много дребни кубчета.

Ябълките обелваме, почистваме и също нарязваме на ситно. Смесваме всичко с майонезата, горчицата и ситно нарязания копър.

Поднасяме готовата панирана риба със сос тартар.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: