Различна мусака с печени чушки, сирене и яйца

28/09/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак213292161
"За хубавата мусака граници няма, а ние може само да съжаляваме, че нямаме поне два стомаха "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 674
  • Преглеждания за месеца11340
  • Преглеждания за седмицата3566
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете десетина червени чушки. Овкусете ги със сол и щипка черен пипер.

В купа счупете яйцата, добавете една супена лъжица кисело мляко и натрошеното сирене.

Подмажете тавичка със зехтин. Наредете ред чушки, полейте с плънката, поръсете с магданоз и излейте струйка зехтин.

Наредете нов ред чушки и отново сложете от плънката. Завършете мусаката полята със яйцата и сиренето.

Върху тях наредете резени домат.

Изпечете ястието на 200°C в предварително загрята фурна за около 20-25 мин.

Сервирайте зеленчуковата мусака топла!

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: