Чийз сладкиш Юрганче

24/09/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniИноватор361594112
"Няма как да откажете да опитате поне една парче от този сладкиш, няма да си го простите после "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 625
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В две купи разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете 120 г захар и разбийте за около 10 мин.

Разбийте белтъците с щипка сол до побеляване. Излейте при разбитите жълтъци слънчогледовото олио и газираната вода. В друга купа пресейте брашното с какаото, щипка сол и бакпулвера.

На малки порции го добавете в купата с жълтъците, бъркайки с лъжица. В същата смес добавете лъжица по лъжица разбитите белтъци бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа. Застелете квадратна тава 28х28 см. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

В купа сложете сиренето, яйцето, нишестето, захарта и ванилията. Разбийте до хомогеност в телена бъркалка. Изсипете сместа в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която сте отрязали под ъгъл единия край.

Направете върху сладкиша решетка. Изпечете чийз сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете и охладете на решетка. Нарежете на квадрати когато се е охладил напълно!

Забележка: за да имате сладкиш с влажна и мека консистенция не го препичайте много. Времето, което съм посочила, е напълно достатъчно.

Източник на рецептата: италианския кулинарен блог ''La cucina di Federica''

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: