Пържени свински каренца по селски

19/09/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак199291971
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 302
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте слънчогледово олио. Пуснете облечена скилидка чесън и клонче розмарин.

Овкусете свинските каренца със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и изпържете в горещото олио до златисто. Извадете каренцата върху кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци. Намачкайте го с щипка сол.

В друг тиган налейте кафяна чашка зехтин.

На дъното сложете от нарязания лук, отгоре каренцата и завършете с останалия лук. Полейте с 2-3 с.л. бяло вино и още толкова топла вода.

Поръсете с щипка риган или чубрица, ако предпочитате. Захлупете съда и задушете ястието за около 15 мин. на слаб до умерен огън.

Поднесете каренцата топли със салата по желание!

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: