Сафрид на тиган по бургаски

17/09/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2623871102622
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо808
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясна риба сафрид се почиства от главата, срязва се през средата и почистваме от вътрешностите.

Изплаква се обилно с вода и оставяме в тава под наклон да се отцеди.

В чиния се смесва царевично брашно и малка лъжичка сол.

Всяка рибка се овалва в сместа и леко се изтупва.

Когато са готови всички рибки пържен сафрид, се загрява олио в тиган и пържим до златисто от двете страни.

Сервираме пържената риба със зеленчуци, резени лимон и чаша пиво.

Така приготвям сафрид по бургаски и е много вкусен! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: