Мусака с хрупкава коричка

17/09/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру112457106214
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 070
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета.

В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязаните картофи, пържите за около 10 минути. Добавете ситно нарязаните лук и чесън заедно с каймата, пържите, докато каймата посивее.

Прибавете подправките и червения пипер, разбъркайте за кратко и свалете тенджерата от котлона.

Сипете сместа в тава и залейте с предварително разтвореното доматено пюре в горещата вода, посолете на вкус.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 20 минути. През това време разбийте яйцата и единия жълтък, добавете киселото мляко и посолете на вкус.

Залейте със сместа мусаката и върнете във фурната тавата, печете, докато заливката за мусака стегне. Извадете тавата и поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал, върнете тавата във фурната, печете до лек загар на кашкавала.

Извадете тавата от фурната и намажете мусаката с много добре разбития белтък, допичате до златисто кафява коричка.

Тези трикове на вадене на тавата и прибавяне на продуктите за заливката един след друг правятмусаката с идеално хрупкава коричка, а мусаката страшно вкусна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: