Домашна пастърма от свинско месо

17/09/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач195503622
"Хубавите мезета на тънко режете, с апетит хапвайте и на приятели давайте "
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 - 3 кг от свински бут
  • морска сол - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • чубрица - градинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на едри филии по около 3 см.

Накиснете го за 48 часа в 3 литра вода със захарта и солта.

Поставете го във вряща вода за малко и след това го отупайте с любимите си подправки.

Аз ползвам градинска чубрица.

Нанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.

По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: