Ципура на фурна с розмарин и печурки

14/09/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата е една от най-вкусните риби с доказани ползи за здравето ни!

Първо, измивам рибата, подсушавам с кухненска кърпа и овкусявам с черен пипер сол, във всяка риба поставям по една нарязана скилидка чесън, магданоз или девесил.

Правя прорези на рибата и поставям по едно клонче розмарин. Мариновам така около 30-40 мин.

В тавичка поставям рибите, около тях нареждам гъбите печурки, нарязани на филийки, поръсвам със зехтин и парченца краве масло.

Върху ципурите нареждам нарязани доматчета, поръсвам отново със зехтин.

Поставям във загрята фурна за 25-30 минути да се изпече до готовност и поднасям ципура на фурна с розмарин и печурки.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: