Задушен заек с манатарки

11/09/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата358
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от мръсотията. Заекът се измива добре. Заешките дреболии се измиват и се режат на дребно.

Всички гъби се изплакват и се режат на филийки. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

В дълбок тиган се загрява малко масло. Запържват се гъбите и по-голямата част от тях се отстраняват. Лукът се добавя към гъбите да се запържи.

Прибавя се оризът. Добавя се вода 1 ч.ч. Овкусява се със чубрицата, черния пипер и солта. Бърка се.

Оризът трябва да остане леко суров, защото ще продължи да се готви.

Заекът се осолява добре и отвътре и отвън. Пълни се с плънката и се зашива.

Пълненият заек се слага в дълбок съд. Върху заека се слагат парчета масло. Залива се с виното и малко вода.

Заекът с ориз и гъби се слага се да се пече с фолио. Пече се около 3 часа.

Малко преди да се изкара от фурната, се маха фолиото и се добавят останалите гъби към задушения заек с манатарки.

Допича се до готовност на гъбите и хрупкава коричка.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: