Домашно сирене

08/09/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132716022517
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото в тенджера и след като е готово оставяме настрана да изстине до степен като топнем малкия си пръст да не пари неприятно.

В съдинка си разбиваме киселото мляко с 3 с.л. от прясното и добавяме към останалото.

Прибавяме постепенно 50 капки мая за сирене, захлупваме съда, завиваме с кърпа и оставяме така за 90 минути да се пресече.

Получената смес изсипваме в предварително намокрен тензух.

Връзваме два по два срещуположните краища и оставяме да виси и да се отцежда.

Трябва да го изцеждаме до степен приятно меко.

Изсипваме го в калъп, поставяме капак или друга плоскост и отгоре поставяме тежест.

Готовото домашно сирене можем да консумираме веднага, но е най-добре след 5-6 дни.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: