Бисквитена торта с домашен крем и маскарпоне

08/09/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132716122527
"Добрите майки правят торта за децата си, а най-добрите майки правят от тази супер сочна торта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 222
  • Преглеждания за месеца23797
  • Преглеждания за седмицата6380
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, брашното и нишестето, смесваме с половината мляко, а към другата половина добавяме захарта и ванилията.

Поставяме на котлона да заври сместа и към нея на тънка струйка добавяме жълтъчната смес.

Връщаме на котлона да ври на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.

Премахваме от огъня и добавяме маслото, като разбъркваме докато кремът го поеме.

В друг съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.

Затопляме леко прясното мляко, което е 100 мл. Бисквитите потапяме в млякото и подреждаме плътно една до друга като заливаме с горещия домашен крем.

Върху тях – втори ред бисквити, след това от маскарпонето и заквасената сметана. Това го правим докато свършат бисквитите и кремовете.

Бисквитената торта с домашен крем и маскарпоне оставяме да се охлади за около 30 минути и след това поръсваме със смлените орехи и настъргания шоколад.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: