Имамбаялдъ с печен патладжан

06/09/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач198513642
"За имама не знаем, но ние със сигурност ще припаднем от разкошния вкус на този прочит на класическата рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 342
  • Преглеждания за месеца2610
  • Преглеждания за седмицата967
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се захлупват в намаслена тавичка във фурната на 200 градуса за 15 мин. Издълбава се меката им част и се нарязва на ситно.

Чушката се изпича, почиства и нарязва на ситно. Доматите се настъргват, а лукът се нарязва не много едро. Чесънът се смачква и накълцва заедно с 2-3 стръка магданоз.

В маслото се задушава всичко заедно с подправките и сол докато ви хареса. С получената смес се напълват добре патладжаните.

Поставят се във фурната на 180 градуса с половин чашка вода за 40 мин.

След това се поръсват с магданоз и зехтин. Страхотна имамбаялдъ! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: