Пикантни ребърца на барбекю

01/09/2019
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"Перфектните ребърца са онези, от които всички искат допълнително, а вие с удоволствие приготвяте на бербекюто "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чили - 1 к.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на порции, подсушават се поръсват със сол, а след това се натриват с предварително счукаият чесън.

Идва ред на останалите подправки, които се потупват с ръка, за да не изпадат.

Хубаво е свинските ребърца да се оставят в хладилника за няколко часа.

Пикантните ребърца на барбекю се пека, като периодично се обръщат и от двете страни.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: