Кокошка в тенджера под налягане

02/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се всички зелени подправки, добавят се солта и черния пипер, ориз и олиото и се задушават с малко вода да омекне оризът.

Подготвя се кокошката и се напълва със сместа. Слага се зашита в тенджера под налягане, като предварително на дъното се поставя маслото.

Затваря се добре тенджерата и се вари около 40 минути.

Вместо киселец може да се използва сок на 1 лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: