Захаросани дюли

02/09/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 5 - 6 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите дюли се измиват добре. Обелват се тънко и се режат на кубчета или филийки. Варят се до омекване и се пускат в студена вода, за да се охладят бързо.

Сварява се гъст сироп от захарта и водата. Пускат се сварените дюлеви резенки и се оставят да киснат в сиропа 3-4 дни.

Изваждат се и се оставят да се отцедят, а сиропът се сгъстява още малко. Когато дюлите се позасушат, овалват се в кристална захар и се потапят няколко пъти в сгъстения сироп.

Овалват се отново в захар и се нареждат върху телена мрежа, за да се изсушат.

Нареждат се в кутия или в порцеланови съдове, като помежду им се слага тънка хартия. Съхраняват се на сухо и хладно място. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: