Пиле-кавърма във фурна

21/08/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 928
  • Преглеждания за месеца4010
  • Преглеждания за седмицата125
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Прецедете пилешкия бульон.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го настържете на едро ренде. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на малки ивици.

В тава за печене сложете олиото и лука. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука.

Прибавете моркова и чушката, гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете червения пипер и гъбите, добавете пилешкия бульон.

Овкусете със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. Сложете обезкостеното пилешко месо.

Добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и запечете до готовност кавърмата - течността трябва да изври и ястието да остане на мазнина.

Готовата пилешка кавърма във фурна поръсете със свеж магданоз и поднесете.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: