Лесна мързелива лютеница с вино

20/08/2019
"Разкошна лютеница с богат вкус, която няма да ви умори, докато я правите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 292
  • Преглеждания за месеца2048
  • Преглеждания за седмицата260
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При измерването на продуктите ползвам чаша с вместимост 200 мл.

Приготвянето на тази лютеница е много лесно, а се казва мързелива лютеница, защото просто слагаме всички зеленчуци във фурната и ги печем.

Нарязваме патладжана на едри кубчета и го оставяме да се изкисне в солена вода за 60 минути. Останалите зеленчуци без доматите се режат на едри парчета и се слагат в голяма тава. Овкусяват се със солта, захарта, оцета, червеното вино и олиото, разбъркват се добре.

Покривате тавата с фолио, но не го слагате плътно, за да може течността от зеленчука да се овкусява.

Печете зеленчуците в загрята на 250 градуса фурна за около 120 минути, като внимавате да не ги изгорите.

Междувременно смилате доматите и ги варите на котлона, докато се изпари излишната вода. Добавяте ги към зеленчуците в тавана, овкусявате с черен пипер и кимион.

Печете, докато продуктите останат само на мазнина. След това пасирате продуктите поне 2 пъти. Насипвате лютеницата с вино в сухи топли бурканчета си стерилизирате за 15-20 минути.

Идеята е от блога MyTaste

ДОБЪР АПЕТИТ! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: