Кюфтета на фурна като пържените

20/08/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваПомощник Готвач12962311
"Специално за всички, които обожават пържени кюфтенца, но се притесняват от излишни мазнини - една по-здравословна, но също толкова вкусна алтернатива на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 664
  • Преглеждания за месеца5977
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дълбока и голяма купа, сипваме вътре каймата, която е смес от телешко и агнешко месо, за да не е много сухо месото.

Рендосваме една голяма глава лук вътре, счукваме едно яйце, прибавяме сол черен пипер, риган, чубрица, лют червен пипер и сода бикарбонат и омесваме каймата хубаво поне три минути.

После покриваме със стреч и слагаме в хладилника, да поеме подправките каймата.

След като са минали поне два часа, изваждаме, взимаме тава за печене, намазваме с олио, и оформяме кюфтета.

Редим в тавата - излизат около 12 бр. средно големи кюфтета.

Печем на 180 градуса за половин час и са готови нашите печени кюфтета на фурна.

С нищо не се различават от тези, които са приготвени на тиган.

Силно препоръчвам тези кюфтета на фурна като пържените и е по-здравословно с много малко мазнина.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: