Пълнени червени чушки с кайма и ориз

18/08/2019
"При пълнените чушки най-важното е да успеете да ги опитате, че с този сос и тази плънка свършват много бързо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 042
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семенната част и дръжките.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото, задушете лука до омекване. Прибавете измития ориз и гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете и каймата, размита с 2-3 с.л. вода. Разбъркайте и гответе, докато каймата си промени цвета и оризът леко набъбне.

Овкусете със сол, универсална подправка и ронена чубрица.

Отстранете плънката от котлона и оставете за 15 минути да се охлади. Така оризът ще попие всичката течност.

Напълнете червените чушки с плънката. Наредете ги в тава за печене.

Налейте топла вода до средата на чушките.

Печете в загрята фурна до кафеникав загар.

Когато пълнените чушки се запекат, обърнете ги внимателно, за да получат същия загар и от другата страна.

Пълнени червени чушки с кайма и ориз - любимо ястие на цялото семейство! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: