Домашен сладолед Мляко с ориз

14/08/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру12285473960
"Перфектната комбинация 2 в 1 - любимиятна малки и големи десерт в леден и свеж вариант "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се смила в подходящ уред - блендер, мелачка за кафе или кухненски робот с такава функция.

Слага се в тенджерка и към него се налива прясното мляко. Вътре се пускат пръчката канела и карамфилчетата.

Вари се 10 минути на умерен огън при периодично разбъркване, за да не залепват за дъното останали по- едри частички от ориза.

Сваля се от огъня и се оставя за 3-4 минути. Ако има повече едри частички, добре е сместа да се прецеди, за да не ги усещате в сладоледа.

Пръчката канела и карамфилът се отстраняват и се налива сметаната и кондензираното мляко, добавя се и ванилията. Хубаво се разбиват с телена бъркалка или миксер на не много висока скорост.

Готовата смес се разлива в чашки и те се покриват плътно със стреч фолио. Може да се напълни и във формички за сладолед на клечка, така децата ви ще бъдат още по- очаровани.

Прибират се във фризер за минимум 5 часа.

Преди да бъдат поднесени, сладоледите Мляко с ориз се поръсват с канела или малко какао.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: