Три вида люти чушлета с топла вода

14/08/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваПомощник Готвач11158286
"Който си пада по лютите чушлета, непременно да запише рецептата - доволен ще остане "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца819
  • Преглеждания за седмицата437
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 500 г рибки
  • люти чушки - 500 г стандартни
  • люти чушки - 200 бели, кръгли
  • копър - по стандартни
  • целина - пи преценка
  • оцет - 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бахар - 4 бр. на буркан
  • черен пипер - 6 зърна на буркан
  • чесън - 3 скилидки на буркан
  • вода - 2 литра топла
  • синапено семе - по преценка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме дръжките на лютите чушлета и ги измиваме, подготвяме бурканите.

При мен излязоха 10 средни буркана, аз направих 5 броя с копър, а другите 5 броя с целина да видя кои ще станат по-хубаво, може и комбинирано, но искам да има различни вкусове, всичко останало е еднакво.

Взимаме един буркан, слагаме на дъното копър или целина, добавяме чесън, черен пипер, бахар, синапено семе и пълним буркана с лютите чушлета, слагаме от трите вида догоре и после прибавяме сол, захар, оцет.

Доливаме догоре с топла, почти гореща, вода от котлона, затваряме капака, разклащаме малко да се разтопят захарта и солта.

Слагаме в мазето, без стерилизиране на капачките.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: