Бобена салата с лютеница и кисели краставички

14/08/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру14226024371
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 945
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата166
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук и магданозът се накълцват на ситно, смесват се със сварения боб.

Морковът и киселите краставички се режат на малки кубчета.

Прибавя се лютеницата и сол на вкус, всичко се разбърква добре.

Към салатата понякога добавям и две щипки захар и две супени лъжици оцет за още по-добър вкус.

Бобената салата се съхранява в хладилник и се изважда 20-30 минути преди да бъде поднесена, за да не е прекалено студена и да се усещат по- добре вкусовете.

Класика, която е подходяща за всякакви поводи и често присъства на всяка българска трапеза.

Чудесна е и за гарнитура към свинско месо и наденици.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: