Ягодов чийзкейк без печене

13/08/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру12385513979
"Правим страхотен чийзкейк без печене - не, не ви каним, само се фукаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 835
  • Преглеждания за месеца3835
  • Преглеждания за седмицата744
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Блат
  • бисквити - 200 г маслени, ронливи
  • масло - 90 г
  • Чийз смес
  • крема сирене - 400 г тип Филаделфия
  • сметана - 210 мл течна, сладкарска, неподсладена
  • желатин - 8 г., 4 - 5 листа
  • захар - 70 г
  • сладко от ягоди - около 150 г за покриване на тортата
  • ягоди - 6 - 8 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер или се натрошават в устойчив найлонов плик, минавайки отгоре с точилка или твърд подходящ предмет. Смесват се с разтопеното масло и се разстилат в тавичка с откопчаващо дъно с диаметър 24-26 см.

Блатът се заравнява и притиска с обратната страна на лъжица, за да стане компактен и твърд. Прибира се във фризер, за да стегне маслото, докато се приготвя сместа за тортата.

Сметаната и захарта се загряват на умерен огън. Добавя се крема сиренето и се разбива хубаво до хомогенна смес. Не се допуска да завира.

Дърпа се от котлона и се оставя две три минути така, за да не е прекалено вряла.

Желатинът се хидратира в студена вода и се добавя към чийзсместа. Добре е да следите указанията на опаковката, защото понякога различните марки се различават и в процентите желиращ ефект. Затова преценете според количеството смес колко от вашия желатин ще ви е нужен.

Сместта се разбърква много добре, за да се разтвори желатина и се изсипва върху стегналия блат.

Оставя се да изстине, покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилнк за 5-6 часа или една нощ, хубаво да стегне.

Готовата торта се намазва с ягодово сладко, може и мармалад, и се украсява с пресни ягоди, точно преди да се поднесе. Когато дъното на тавата се откопчава предварително се минава по ръбовете с навлажнен остър нож.

Лесна, класическа торта, която никога няма да ви изневери и винаги е сполучлива и любима.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 8 гласували
5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: