Пълнен шаран с домати и лук

11/08/2019
"Пълненият шаран си е истинска класика, за която няма как да нямате поне една изпитана рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистения шаран. Осолете го от всички страни. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото и задушете лука. Прибавете почистените и нарязани моркови на колелца.

След като зеленчуците омекнат, добавете обелените и нарязани на парченца домати и гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Овкусете със сол, черен пипер и добавете захарта и червения пипер. Разбъркайте и добавете 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете доматеното пюре. Разбъркайте до еднородност.

С готовата смес напълнете коремчето на шарана и остатъка изсипете в тавата за печене. Поръсете със ситно нарязан чесън.

Запечете шарана в загрята фурна.

След като повърхността му добие хрупкава коричка, внимателно го обърнете и запечете и от другата страна до златист загар. Поръсете със свеж магданоз.

Уникално вкусен пълнен шаран с домати и лук! Поднесете с подходяща напитка.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: