Постна картофена супа

12/08/2019
Росица Петрова
отРосица ПетроваИноватор306901804
"Какво по-хубаво от топла, постна картофена супа в студен, есенен ден - нищо, разбира се "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 494
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете всички зеленчуци. Лука, моркова и чушката на ситно, картофите на дребни кубчета, а домата настържете.

Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова за 2-3 минути, докато лукът омекне. Прибавете настъргания домат. Гответе още няколко минути, докато остане само на мазнина.

След това сложете брашното и разбъркайте. Прибавете на струя около 1. 5 литра топла вода, като разбърквате, за да не се образуват бучици.

Щом течността заври, добавете картофите, чушката, ситно нарязан корен от целина, сол и черен пипер на вкус.

Намалете температурата до средна и гответе 30 минути, до готовност на картофите.

След това прибавете фидето и гответе още 10 минути.

Поднесете готовата картофена супа топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: