Сьомгова пъстърва с песто

08/08/2019
Kostadin Stefanoff
отKostadin StefanoffНовак10114
"Знаете ли защо никой, никога не говори за това колко е вкусна тази пъстърва - защото всички са заети да хапват и не е културно да се говори с пълна уста "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата/филетата и я измийте със студена вода. Посолете я и я поръсете със захар. Това ще стегне леко месото ѝ. Oставете я настрани за 15 мин. След което я изплакнете.

В блендер сложете всички продукти за пестото, без зехтина. Направете ги на пастет, с консистенция по ваш вкус. Всички продукти можете да нарежете на много ситно, ако нямате блендер. След като са наситнени всички продукти им добавете зехтин, колкото да е сравнително течно пестото.

На хартия за печене нарежете чери доматите на половинки и ги наредете със месестата част нагоре.

Сложете филе върху тях, покрийте със пестото и наложете с резени лимон. Завийте изцяло и запечатайте краищата на хартията. Препоръчвам да направите двете филета отделно. така ще се сготвят по-добре.

Ако правите рибата цяла, я напълнете със пестото вътре и леко с нож цепнете кожата през около 2 см, но не надълбоко, за да не се разпадне. Останалото е същото.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, отгоре и отдолу, около 2 5мин-30 мин, след това разрежете хартията и печете още 10-тина мин.

Насладете ѝ се с хубаво бяло вино.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: