Гъбено фрикасе

08/08/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак199291971
"За онези, които обичат зеленчукови фрикасета - супер лесна рецепта за ароматно гъбено фрикасе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 346
  • Преглеждания за месеца1896
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тенджера с литър вода, посолете и сварете 10 мин.

В друга тенджерка сложете кравето масло, налейте зехтина и когато мазнината загрее изсипете 2 с.л. брашно. Започнете веднага да бъркате. Запържете брашното до златисто.

Изсипете от водата, в която сте варили гъбите, и бъркайте с телена бъркалка докато сместа се хомогенизира и получите желаната гъстота на фрикасето. Трябва да бъде малко по-рядко от боза. Прибавете гъбите.

Разбийте жълтъка с две с.л. кисело мляко. Изсипете застройката и бъркайте енергично още 5 мин. докато се пастьоризира жълтъкът.

Отнемете съда от котлона. Подправете с черен пипер, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Забележка: много е важно да запържите добре брашното, в противен случай гъбеното фрикасе ще има неприятния вкус на сурово брашно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: