Пиле в тенджера под налягане

20/02/2018
Зорица
отЗорицаГуру94525829234
"Времето е за да го прекарваме с любимите си хора, за готвене си имаме тенджера под налягане "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 463
  • Преглеждания за месеца297
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (около 1.6 кг)
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 3 литра
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане.

Почистваме и обелваме зеленчуците: нарязваме картофите, морковите и целината на едри парчета.

Добавяме и лука, също нарязан на едро. Заливаме с водата, добавяме малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме котлона и засичаме 20 - 30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервирайте пилешкото месо в дълбоки порционни чинии, добавете от ароматния зеленчуков бульон и накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: