Пухкави мекици със сирене

05/08/2019
Габриела
отГабриелаЧирак12274
"Денят започва с усмивка, когато на масата ни очакват пухкави мекици със сирене "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца1339
  • Преглеждания за седмицата422
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята мачкате със захарта, за да се активира, и добавяте около 100 милилитра топла вода, разбърквате и оставяте на страна за 10 минути.

През това време си правите кладенче от брашното и по средата слагате шупната мая и солта. Започвате да смесвате маята с брашното, като добавяте на струйка хладка вода и взимате с ръце малко по-малко от брашното.

Така, докато не стане меко тесто. Месите няколко минути, след което тестото го слагате в купа, стречвете го с домакинско фолио и го завивате с кърпа. Оставяте го на топло за час - да утрои размера си.

След като тестото бухне, го вадите от купата и го натискате с ръце, за да му излезе маята, и започвате да оформяте топки от него.

От топките тесто оформяте кръчета с помощта на точилка или издърпвате с ръце.

На кръгчетата тесто на едната половина слагате намачкано сирене и покривате с другата половина, като затваряте плътно краищата на мекицата. И така оформяте всичките топки тесто.

Загрявате олиото и така приготвените мекици пържите от двете страни до златисто.

Не пържете мекиците със сирене на твърде силен котлон, за да не останат сурови отвътре, а изгорели отвън.

Поднасяте топлите мекици топли.

Добър Апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: