Ментов кекс

29/07/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniЧирак218312241
"Няма кекс, който да не може да стане още по-вкусен, ако обогатите вкуса му с мента "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък и гъст крем.

Излейте на струйка олиото и прясното мляко.

В друга купа размесете добре брашното, бакпулвера и ванилията. На порции ги добавете към течната смес.

Излейте ментовия сироп, бъркайки внимателно сместа отдолу-нагоре с дървена лъжица. Отделете си една купичка от кексовата смес, сложете какаото и разбъркайте до получаване на равномерен тъмен цвят!

Разредете кафявата смес с 3-4 с.л. прясно мляко.

Намаслете и набрашнете форма за кекс. Изсипете половината от светлата смес, върху нея изсипете кафявата и добавете останалата светла!

Потопете до дъното нож в средата на формата и го прекарайте в кръг, за да получите красива шарка.

Изпечете ментовия кекс на 175°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Охладете кекса на решетка.

Поръсете с пудра захар! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: