Лятна манджа с яйца

25/07/2019
Мария Симова
отМария СимоваЕнтусиаст74102713
"В летните жеги няма да седим по цял ден в кухнята, затова залагаме на по-лесните за приготвяне и вкусни манджи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 103
  • Преглеждания за месеца10036
  • Преглеждания за седмицата1916
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави
  • печени чушки - 6 - 7 бр. зелени
  • доматен сок - 1 литър от пресни домати
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените чушки на ивици.

Смелете пресни и обелени домати на сок.

Нарежете почистения лук на тънки ивици и го задушете заедно със нарязания чесън в олиото. След като поомекне лукът, прибавете нарязаните чушки и задушете заедно за 2 минути.

Налейте доматения сок и добавете захарта, разбъркайте и варите до леко сгъстяване на ястието.

Оформете четири гнезда в него и чукнете по 1 яйце в тях, посолете на вкус и затворете капака на съда.

Варите така лятната манджа за около 5 минути.

Премахнете лятна манджа с яйца от котлона, поръсете с пресен магданоз и затворете капака да се задуши за около 10 минути, преди сервиране.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: