Аламинут с наденица на тиган

24/07/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак669
"Когато сте толкова гладни, че всяка минута е от значение, заложете на вкусен аламинут "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 224
  • Преглеждания за месеца2742
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • наденици - 4 бр.
  • лук - 1 кг
  • бира - 250 г светла
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надениците се надупчват с вилица и се слагат в дълбок тиган, като се налива един пръст вода.

Тиганът се захлупва и се оставя, докато водата започне да ври. Периодично надениците се обръщат.

Когато водата изври, се добавя олиото и надениците се пържат на умерена температура, без капак, докато станат златистокафяви.

Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя в тигана. Пържи се до златисто, задушава се и се посолява. Сипва се бира и ястието се оставя на слаб огън, докато бирата се редуцира.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: