Задушено пуешко с тиквички

24/07/2019
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф700403973
"Искаме да ви поглезим с нещо вкусничко - ето го и нашето предложение "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо786
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пуешкото на хапки.

Сложете го в тенджера с малко мазнина и го запържете до златисто.

Добавете лук, нарязан на дребно, и тиквичката, нарязана на полумесеци. Запържете за кратко. Добавете бялото вино.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрив продуктите.

Намалете котлона, затворете с капак и задушавайте, докато се свари месото. Внимавайте да не остане без течност.

След като е готово месото, добавете сметаната и подправките.

Оставете за пет минути на котлона и изключете.

Сервирайте задушеното пуешко с тиквички топло.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: