Двуцветна зелева салата

13/08/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 200 г, прясно, бяло
  • червено зеле - 200 г, прясно
  • лук - 1 средна глава, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • вода - 125 мл от зелето
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кимион - 1 щипка, смлян
  • черен пипер - 1 щипка
  • захар - 1 бучка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаното зеле бланширайте с гореща вода и прецедете през гевгир, докато съвсем се отцеди, но не изхвърляйте водата.

В 125 г от нея добавете оцета, сол на вкус, олиото, черния пипер, кимиона и захарта.

Подредете зелето в подходяща чиния, посолете го, поръсете го със ситно нарязаните лук и магданоз и залейте зелевата салата с приготвената марината.

Тази салата можете да използвате и за гарнитура за печено, варено или задушено месо. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: