Рибно филе по украински

08/08/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибното филе, нарежете го на парчета, посолете ги и ги оставете на студено за 1-2 часа.

След това ги оваляйте в галета и ги изпържете от двете страни в 4 с.л. сгорещено олио до полуготовност.

Загрейте останалото олио, запържете в него ситно нарязаните лук, моркови и магданозени корени и сипете изцеденото от сока и накълцано на ивици кисело зеле.

Прибавете 2-3 с.л. вода, покрийте съда с капак и задушете всичко на тих огън, докато зелето омекне.

В намаслена тавичка изсипете половината от задушеното зеле, наредете отгоре парчетата риба и ги покрийте с останалото зеле.

Напръскайте ястието с разтопеното масло и го запечете за 30 мин. в загрята умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: