Задушен праз с орехи

08/08/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • праз - 4 стръка
  • орехови ядки - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте ореховите ядки с кипяща вода и ги оставете да киснат 15 мин., след това ги отцедете, обелете ги и ги оставете да изсъхнат.

В тенджера сгорещете олиото и запържете в него ядките, докато леко пожълтеят.

Прибавете праза, нарязан на парченца с дължина около 3 см, и задушете на тих огън, докато омекне лукът.

Посолете, поръсете с черен пипер и сервирайте веднага като гарнитура. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: