Шоколадова торта без брашно

04/09/2017
Илария
отИларияМастър Шеф37314205
"Уникално вкусна шоколадова торта без брашно, която впечатлява с вкус и визия"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо192 733
  • Преглеждания за месеца1993
  • Преглеждания за седмицата275
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • масло - 125 г краве
  • захар - 125 г
  • шоколад - 125 г
  • яйца - 4 белтъка + 4 жълтъка
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • шоколад - 125 г
  • масло - 125 г добре разбито
  • бадеми - 150 г обелени, печени и накълцани
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За блата разбийте първо маслото със захарта и добавете разтопения поохладен шоколад. Бъркайте с дървена лъжица и добавете един по един жълтъците, като разбивате хубаво след всеки. Накрая объркайте сместа с разбитите на сняг белтъци.

Разделете сместа на 3 равни части и изпечете всяка поотделно в тава с хартия за печене или намазнена и леко набрашнена. Охладете блатовете и ги слепете с крема, който се приготвя по следния начин:

Разбийте яйцата със захарта в съд на водна баня на котлона на слаба темепратура. Снемете, когато се получи светъл и гладък крем и разбъркайте с разтопения шоколад и масло.

Украсете шоколадовата торта с бадеми, като можете да поръсвате и между блатовете.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 30 гласували
5 22
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: