Гювечета с гъби и яйца

10/08/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата. Чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно.

Доматите се пасират заедно с нарязаните целина, лук, захарта и се посоляват.

Гъбите се запържват в маслото 5 – 6 минути на силен огън при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената салца и се разбърква.

Ястието се разпределя в намаслени гювечета, които се пекат около 15 минути във фурна на 200 градуса. Във всяка порция се излива по едно разбито яйце и се доизпича, докато се забули. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: