Перфектната пържена цаца

20/07/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваПомощник Готвач13263315
"Няма значение какво е времето на морето, ако има кой да почерпи с перфектната пържена цаца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 520
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.

Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата.

После загряваме мазнина в тиган и пускаме вътре цацата с ръце бързо, внимаваме да не пръска олио.

На два или три тигана свършва рибата. Зависи от големината на тигана. Държим около три минути и изваждаме с решетъчна лъжица, стават идеално хрупкави и меки отвътре.

По този начин с царевично брашно не попива мазнина много.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: