Люта рибена чорба

21/07/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст69111791
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на едро, морковите и целината се обелват и нарязват на кубчета.

В тенджера се слага обезкостената риба, нарязана на едри парчета, лука, морковите, целината, почистените от семената и нарязани на ситно сладка и люти чушки, дафиновите листа, солта и се налива водата.

Вари се около 30-35 минути на умерен котлон. Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.

Рибената чорба се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз, босилек и девесил, скълцаните скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се сервира украсена с резенчета лимон.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: