Свинскa кавърма с царевица и сметанов сос

15/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак696
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • царевица - 400 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 150 г
  • царевично олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на дребни парчета, лукът се почиства и се наситнява.

Омесва се и се задушава при разбъркване в олиото и малко вода.

Прибавят се царевица и нарязаният магданоз, овкусява се със сол и черен пипер и се добавя сметана.

Огънят се намалява и кавърмата се бърка 5-6 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: