Варен карфиол с млечен сос

13/08/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак446
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства и измива, накъсва се на клончета и се вари в подсолена вода (да не се превари) и се оставя да се отцеди.

Приготвя се Бешамелов сос, като лукът, мащерката, дафиновият лист и черният пипер се пускат във врящото мляко, след което съдът, захлупен с капак, се отстранява от огъня и млякото престоява 10 – 15 минути.

Брашното се запържва в част от маслото и се разрежда с прецеденото мляко при непрекъснато разбъркване с тел.

Сосът се посолява, подправя се със захарта и се вари 10 – 15 минути, отстранява се от огъня и се разбърква с останалото масло.

Отцеденият карфиол се залива със соса и се поднася.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: